ISSIQ IQLIM SHAROITIDA FOTOELEKTRIK PANELLARINI BUG‘LATISH USULI ORQALI SOVUTISHNING QISQACHA TAHLILI: UDK: 621.472.383.56 - Yuldoshev , Isroil Abriyevich; Turayev , Farhodjon Shuxratjon o‘g‘li; Botirov , Bozorbek Musurmon o‘g‘li; Qaharova, Dalira Rustam qizi; Eshmirzayev , Sodiqjon Erkin o‘g‘li (INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, 2025)
Ushbu maqolada issiq va quruq iqlimi mintaqalarda fotoelektrik panellarni ekspluatatsiya qilish bilan bog’liq muammolar ko’rib chiqilgan. Ushbu yo'nalishda ilgari o'tkazilgan tadqiqot ishlarining qisqacha tahlili tanishib chiqilgan. Atrof-muhit haroratining oshishi bilan Fotoelektrik panellarning ishchi harorati oshishi bilan uning ishchi parametrlarining pasayishini soddalashtirilgan hisob-kitobi keltirilgan. Fotoelektrik panellarni sovutish usullari shartli ravishda faol va passivga usullari tahlil qilingan. Misollar fotovoltaik panellarni sovutishning u yoki bu usulining afzalliklari va kamchiliklarini ko'rsatadi. FEP elementlarining qizishini bartaraf etish uchun qo’llaniladigan bug’lanishli sovutish usullari tahlil qilingan.