RAQAMLI INNOVATSIYALAR: ZAMONAVIY IQTISODIYOT VA RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI: UO‘K: 330.341 - Sidorov , Viktor Aleksandrovich; Bolik , Anastasia Viktorovna (INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, 2024)
Maqolada zamonaviy bozor iqtisodiyotining asosiy elementi bo‘lgan raqamli innovatsiyalarning iqtisodiy mazmuniga yangicha yondoshilgan. Raqamli texnologiyalarning innovatsion mazmuni iqtisodiyotni rivojlantirishning asosiy paradigmasini va innovatsion iqlimni yaratishning muhim shartini tashkil etishi, hozirgi va istiqboldagi iqtisodiyotning o‘ziga xos xususiyati bo‘lgan iqtisodiy rivojlanishning yangi konturining asoschsi ekanligi ko‘rsatilgan. Turli axborot texnologiyalari sohasidagi yutuqlarni biznes jarayonlarini modernizatsiya qilish, kiberxavfsizlik elementlarini rivojlantirish, boshqaruvda raqamli texnologiyalardan foydalanish, kadrlar malakasini oshirish, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, telekommunikatsiya sohasida kapital qo‘yilmalarni ko‘paytirishda kuzatiladi, insonning kundalik hayotini o‘zgartiradi, bu mavzuning dolzarbligidan dalolat beradi. Iqtisodiyotning asosiy tarmoqlarida raqamli texnologiyalarning keng tarqalishi, ularning biznes jarayonlarini o‘zgartirishga va to‘g‘ridan-to‘g‘ri mehnatni o‘zgartirishga ta’siri baholanadi. Raqamli innovatsiyalar - bu butun iqtisodiy tizimning ishlash tamoyillarini tizimli ravishda qayta ko‘rib chiqish, ba’zi hollarda uning an’anaviy shakllarini buzish lozim ekanligi ko‘rsatildi. Raqamli innovatsiyalarni rivojlantirishning ustuvor yo‘nalishlari haqida tasavvur shakllantirildi.