KASKAD NASOS STANSIYALARINING ENERGIYA SAMARADOR ISH REJIMLARI VA PARAMETRLARINING TAHLILI: UO‘K 621.867.2 - Shavazov , Abdulatif Achilovich; Ishanova , Dildora Abduvalievna; Ishanova , Dildora Abduvalievna; Norboyev , Anvar Eshmo‘minovich (INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, 2024)
. Maqolada kaskad nasos stansiyalarining energiya samarador ish rejimlari va parametrlarining tahlili keltirib o‘tilgan. Sug‘orish tizimlarining nasos stansiyalarining ish tartibi bir qator parametrlar bilan belgilanadi. Jumladan konstruktiv tuzilishi, texnologik va elektr energiyasi sifatida aniqlanadi. Sug‘orish tizimlarida mavjud nasos stansiyalarining ish tartibi bir qator parametrlar bilan belgilanishi ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari maqolada respublikamizda mavjud nasos stansiyalarining holati ish rejimlari umumiy quvvatlari tahlil qilib chiqilgan. Jumladan konstruktiv tuzilishi, texnologik va elektr energiyasi sifatida aniqlanadi. “Nasos -dvigatel - bosimli quvur” tizimi uchun chastotaviy o‘zgartirgichlarning parametrlari uchun kuchlanishning miqdoriga ko‘ra, elektr dvigatellar tipiga ko‘ra, nasos agregatlarini bosimli quvurlarining ulanish variantlarini hisobga olgan holda turli tipli nasoslarga ajratilishi tahlil qilib o‘tilgan.