UO‘K 728.1.012.1: HUDUDIY IQTISODIYOT TARMOQLARINI (UY-JOY QURILISHI) BASHORATLASH, OPTIMALLASHTIRISH VA BOSHQARISH UCHUN MUAMMOGA YO‘NALTIRILGAN TIZIMNI YARATISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Daliev , Axtam Sharafutdinovich (INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, 2025)
Murakkab tizimlar modellarini ishlab chiqishda, xususan uy-joy infratuzilmasini loyihalash jarayonini optimallashtirishda va uni axborot texnologiyalari orqali amalga oshirishda obyektning murakkabligi sababli yagona yetarlicha to‘liq modelni yaratishning imkoni yo‘q. Maqolada hududiy iqtisodiyotning muhim tarmog‘i hisoblangan uy-joy qurilishini bashoratlash, optimallashtirish va boshqarish kabi uch yo‘nalishda muammoni hal etishga mo‘ljallangan muammoga yo‘naltirilgan tizimni ishlab chiqish metodlari va yondashuvlari bayon etiladi.