TUT IPAK QURTINING LICHINKALIK DAVRI VA PUSHTDORLIGI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK: UDK:636.082; 638.2 - Xudjamatov , Safarali Xasanboy o‘g‘li (INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, 2024)
Ushbu maqolada tut ipak qurtining 6 ta zot va 4 ta seleksion tizmalarining lichinkalik davri davomiyligi va tuxum mahsuldorligi o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik o‘rganilgan. Tadqiqot materiallaridagi zot va tizimlar rivojlanish tezligi bo‘yicha gradatsiyalarga ajratilgan va har bir gradatsiya bo‘yicha qiyosiy baholangan. Olingan natijalar tahliliga ko‘ra qurtlarning lichinkalik davri tezligi bilan tuxum mahsuldorligi o‘rtasida salbiy bog‘liqlik mavjudligi aniqlanmoqda.